Selectează o Pagină

Proces alternativ de tipărire, anthotype a fost inventat de John Herschel, cel cu cianotipiile, și constă în… de fapt, dacă vă interesează detalii sau istoria anthotipiei, vă invit să căutați pe google.

Am pornit de la un purcoi de petale de mac (aș fi adunat mai multe, dar m-au căpăcit puțin țînțarii). Merci Florică pentru pont și merci Magda pentru confirmare.

Petalele (împreună cu cîțiva gîndăcei/musculițe/other stuff) le-am băgat în blender cu 100-150 ml de alcool isopropilic (teoria zice că trebuie etanol însă nu am așa ceva prin casă și nici la farmacie nu am găsit) și le-am lăsat pînă s-au facut pastă. După care le-am strecurat printr-o bucată de fașă și soluția am pus-o pe hîrtie. Inițiam am încercat cu o pensulă (apucături rămase de la VDB și cianotipii) însă am renunțat imediat la procedeu, preferînd scufundarea directă a hîrtiei în soluție. Hîrtia a rămas la uscat peste noapte și așa se termină partea întîi.

Mîine voi expune hîrtiile: una cu o miră de calibrare (chiar sînt curios dacă merită), una cu un negativ calibrat pentru cianotipie, una cu un negativ normal și una o să o las pe Irina să decidă ce să pună peste ea.

Bibliografie 😛
Christopher James The Book of Alternative Photographic Processes, ISBN 9781285089317