Selectează o Pagină

Nu chiar, doar că m-am coit eu cu diverse: ba că nu mi-a adus Florică vopseaua neagră, ba că nu am lipici, ba că nu am chef… şi tot aşa. Însă astăzi, într-o euforie totală, am terminat de montat Novarul pe Nikon.

Desenul hadicapat (sper să se înţeleagă ceva)

Desenul hadicapat (sper să se înţeleagă ceva)


De la stînga la dreapta avem aşa: adaptor m42→f-mount, inel distanţator, tablă patrată şi vopsită, alt inel distanţator, burduf lipit de tablă, lentila înşurubată pe burduf via inel mic pe care era să-l pierd. Primul inel nu era deloc necesar însă, fiind înţepenit pe adaptor, a picat bine pentru că-mi uşurează montatul şi demontatul „chestiei“ pe aparat (i-aş face o poză camerei cu ciobul pe ea însă mi-e lene să pun fujică în funcţiune — altă dată poate). Tabla am lipit-o cu cianoacrilat (sic!) şi, pentru siguranţă, i-am îndoit şi marginile peste pînza burdufului.

La prima vedere, tiltul este mult mai uşor de mînuit decît planetara Volnei. Iar un alt plus faţă de ruski este că am păstrat funcţională diafragma (acum să vezi profunzime de cîmp, de la picioarele mele pînă la infinit, lol)!

Tilt as a breeze

Tilt as a breeze


The thing

The thing


The thing — rear view

The thing — rear view