Selectează o Pagină

M-am gîndit că dacă merge jmekeria, m-am scos. În loc de folii transparente pentru imprimantele cu cerneală (exorbitantele Permajet sau ieftinele și sproastele Apli), să folosesc pentru crearea negativelor folii pentru laser. Am găsit pe ebay 3M CG3300. Ieftine, multe, sigilate.

3M CG3300


Primul test mi-a aratat rapid că driverul imprimantei e prost, cel puțin pentru ce îmi trebuia mie: mira era grayscale, printul a ieșit subțire rău, nu vedeam nici un pătrățel negru. Așa că l-am făcut eu alb-negru, 600dpi, 53lpi la 45°. Rezultatul arăta promițător.

600dpi, 53lpi la 45°, crop 100%


Nu mai aștept să se usuce emulsia cum trebui și scot primul test. Recunosc: am tresărit de bucurie cînd am văzut ce și cum, mi s-a părut atunci că rezultatul este aproape liniar și d-aia nici n-am mai stat să scot curba de compensare, am scos direct o poză. Două de fapt, una nouă și una pe care o mai tipărisem, ca să am termen de comparație. Scot prima poză și dezastrul a apărut evident: emulsia folosită de 3M pe folii absoarbe UV și nici nu se aseamănă cu sarea și piperul din poze ca să poată fi trecută cu vederea, nuuuu. Este evidentă și urîtă.

Disaster


Plus că îmi apar linii orizontale în print, acolo unde folia a fost apucată de rotițele imprimantei (pizza wheel marks le zic ăștia pe net). M-am desumflat complet. Se pare că, în cele din urmă, tot la Permajet o să mă întorc 😐