Asociația Culturală Atelierele Albe este o organizație neguvernamentală legal constituită în Romania, CIF 35182100, înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor la poziția 11/2015, în baza Încheierii nr. 20/07.08.2015, pronunțată de Judecătoria Slobozia Județul Ialomița, în dosarul nr. 3654/312/2015.
Deoarece hotărîrea Judecătoriei Slobozia a rămas definitivă abia în data de 22 noiembrie 2015, acțiunile și activitățile întreprinse de asociație în anul 2015 au fost limitate în mod obiectiv.
Atfel în decurs de o lună, am realizat următoarele: am înscris asociația în programul Techsoup România (program internațional de ajutare a organismelor non-profit), datorită căruia am obținut următoarele beneficii:
- din partea Microsoft am primit licențe de Windows 10, Office Cloud și Sharepoint ce au fost integrate cu infrastructura online a asociației.
- din partea Google am primit un grant Adwords în valoare de 10000 USD/lună, pe perioadă indefinită, ce au fost folosiți în campanii de publicitate online pentru a face cunoscute proiectele principale ale asociației. Drept urmare, web-siteul asociației a fost vizitat în anul 2015 de către 5.443 de persoane unice, care au realizat 8.589 de vizualizări. Tot din partea Google am primit un cont Youtube for non-profits și un cont Google apps for non-profits
- asociația s-a înscris în programul Techsoup „Școala digitală pentru ONG-uri“, participînd activ la următoarele cursuri online:
- Cum îmi fac un shop online dacă sunt ONG?
- 10 aplicații de productivitate pentru ONG-ul tău
- Introducere in branding pentru ONG-uri
- LinkedIN pentru organizatii nonprofit
- Building a Community of Donors
- Cum te promovezi gratuit pe Google, dacă esti ONG?
- Introducere in Inbound Marketing pentru ONG-uri
- Google Analytics pentru ONG-uri
- Google Apps pentru ONG-uril
Membrii ai asociației au fost invitați și au participat la conferința PRO-EUROPEANA. Acțiuni și soluții de digitizare a patrimoniului cultural românesc, organizată în 12 noiembrie 2015 de către Institutul Național al Patrimoniului în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României unde s-a susținut prezentarea Detalii tehnice privind proiectul Colecția Costică Acsinte.
Prezentul raport poate fi obținut în mod gratuit în format pdf.